Met het TY mee

zaterdag 18 Juni

De muziekstromen lopen via Duitsland: vader en zoon Bach, Rusland: Vavilov en Engeland: Händel en Britten, weer mee met het TY naar Frankrijk: Fauré , dan tegen de passaatwinden in naar Brazilië: Villa Lobos ,en vervolgens met de stroom mee naar Zeeland waar de van oorsprong Letse musicus Ramon Jaffé vaste voet aan de grond heeft gevonden.

Tussen 1717 en 1723 was J.S.Bach kapelmeester aan het hof in Anhalt-Cöthen.
In deze periode,waar hij vrij was van zijn verplichtingen aan de kerkmuziek, componeerde Bach hofmuziek zoals de vioolsolo's, de Brandenburgse concerten, de cellosuites en het concert voor 2 violen en orkest.
Hij liet zich in deze tijd inspireren door de Italiaanse A.Vivaldi wat tot uiting komt in dit concert met zijn driedelige vorm in late barokstijl.

In 1750 componeerde Bach's vijfde zoon, Carl Philipp Emanuel, dit celloconcert in A. Zijn composities vormen de overgang tussen de barokstijl van zijn vader en de klassieke stijl van Haydn en Mozart. De stijl van C.Ph.E Bach stond bekend als de "Empfindsame Stil" in tegenstelling tot de in die tijd in de mode zijnde "Galante Stil".

Anna Segal,Ukraïne/Israel, componeert behalve voor het ensemble van Ramon Jaffé ook orkestmuziek,filmmuziek en kamermuziek ,welke werken uitgevoerd werden op bijvoorbeeld het "Modern Music Festival" in Korea in 2009 en het "Expirimental Art Festival" in Tel Aviv. Festivals waar zij gelauwerd werd met prijzen voor haar composities.

Benjamin Britten baseerde in 1934 zijn Simple Symphonie op acht thema's ( twee per deel ) die hij schreef  toen hij een jaar of tien was. Met de "Frolicsome Finale"  besluit dit openingsconcert op Zeeuwse bodem en hiermee wenst het bestuur van Stichting Kamermuziek Zeeland u allen een feestelijk festival !


Johann Sebastiaan Bach  1685-1750
Concert voor 2 violen,strijkers en basso continuo  in d kleine terts ,BWV 1043
1 Vivace
2 Largo ma non tanto
3 Allegro

Barok Aria's voor sopraan en strijkers


Carl Philip Emanuel Bach  1714-1788
Celloconcert in A grote terts
1 Allegro
2 Largo con sordini,mesto
3 Allegro assai

 

Romantische Aria's voor sopraan en strijkers


Ramon Jaffé / Anna Segal
Duerme bien,querido amigo-Fantasia Flamenga voor cello en strijkers


Benjamin Britten   1913-1976
Simple Symphonie
1 Boisterous Bourrée
2 Playful Pizzicato
3 Sentimental Saraband
4 Frolicsome Finale


Musici:
Zeeuws Kamerorkest  TY
solisten
Ramon Jaffé: cello
Inessa Galante: sopraan
Dirk van de Velde (concertmeester TY), Jeanine Melis (TY): viool


Terug naar overzicht

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!