Graindelavoix - Mystici, minstrelen en meesters van het organum

vrijdag 27 Februari

Een concert van MuziekPodium Zeeland
[i.s.m. Netwerk Oude Muziek]

Graindelavoix - Poissance d’amours
Mystici, minstrelen en meesters van het organum
Meerstemmige muziek uit uit het Brabant van de 13e eeuw

Entree: 15/12 euro

Het Belgische Graindelavoix is primair een vocaal ensemble, dat zich inmiddels kan meten, zowel artistiek als qua bekendheid, met hun wereldberoemde landgenoten van het Huelgas Ensemble o.l.v. Paul van Nevel.Poissance d’amours is de titel van een Brabants 13de-eeuws traktaat over liefdes- en verleidingskunst. In dit programma dekt die titel niet alleen de lichamelijke liefde, bezongen in trouvèreliederen van de hand van een tweetal Brabantse hertogen, maar ook de mystieke liefde zoals die werd beleden in de liturgie van de plaatselijke religieuze gemeenschappen.
Nog groter verrukking bracht de esthetiek van de nieuwe meerstemmige muziek, die zich in deze periode ook in Brabant ontwikkelde. Niet voor niets werden de geornamenteerde en door opmerkelijke samenklanken gedomineerde uitvoeringen door de kerkelijke autoriteiten met argusogen bekeken.
Ensemble Graindelavoix heeft zich onder leiding van Björn Schmelzer gespecialiseerd in de muziek van de Middeleeuwen en maakt zich met name sterk voor het in ere herstellen van de improvisatiepraktijk van de vroege polyfonie.
Bezetting: Björn Schmelzer, Patrizia Hardt, Silvie Moors, Yves Van Handenhove, Lieven Gouwy, Paul De Troyer, Thomas Vanlede en Bart Meynckens (zang), Jan Van Outryve (guiterne), Thomas Baeté (vedel) en Floris de Rycker (luit).

Kijk voor meer informatie en reserveringen op de site van MuziekPodium Zeeland


Terug naar overzicht

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!