EnAccord Strijkkwartet

vrijdag 18 Maart

Ilka van der Plas - viool
Helena Druwé -viool
Rosalinde Kluck - altviool
Maike Reisener - cello

De leden van het EnAccord Strijkkwartet bundelen in hun spel energieke overtuigingskracht, hoge technische kwaliteit en een grote muzikale beleving. Het kwartet weet haar publiek mee te slepen door haar dynamische en expressieve vertolkingen van de prachtige meesterwerken die het strijkkwartetgenre rijk is. Door hun oog voor details in de partituur, hun uitgebalanceerde samenklank en levendige interactie vertellen zij de luisteraar een fris en intrigerend verhaal. Het ensemble kiest in haar programmering voor een combinatie van werken uit uiteenlopende stijlperiodes en streeft naar afwisseling van klankkleuren, karakters en dynamiek.

In haar inmiddels 15-jarige bestaan heeft het EnAccord Strijkkwartet bekendheid verworven onder andere door het winnen van prijzen bij diverse concoursen.  Ook internationaal gooiden zij hoge ogen. In 2010 ontving het EnAccord Kwartet de Kersjes Prijs, een prestigieuze prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een uitzonderlijk talent in de Nederlandse kamermuziek.

Het EnAccord Strijkkwartet is een geliefde gast op kleine en grote kamermuziekpodia in België en Nederland. Zij speelden in bekende concertseries zoals ‘Het Zondagochtendconcert’ en ‘Jonge Nederlanders’ van het Concertgebouw in Amsterdam en de serie ‘SCOOP’ van het Concertgebouw in Brugge. In festivals als het Grachtenfestival in Amsterdam en Festival Classique in Den Haag trad het kwartet meermaals op. Ook was het EnAccord Strijkkwartet al eerder te gast in de kamermuziekserie en festival van Stichting Kamermuziek Zeeland.

Programma:

Erwin Schulhoff (1894 - 1942): Fünf Stücke für Streichquartett
Joseph Haydn (1732 - 1809): Strijkkwartet opus 76 nr. 5
Ludwig van Beethoven (1770 - 1827): Strijkkwartet opus 18 nr. 1

 


Terug naar overzicht

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!