Grupo del Sur - Piazzolla y Misterio

vrijdag 08 April

Bezielend bandoneón-spel, meeslepende tango’s en rauwe emoties: Grupo del Sur raakt u in het hart! Astor Piazzolla is dé grote inspirator van deze Nederlands-Argentijnse groep die haar sporen intussen heeft verdiend. Piazzolla was de vernieuwer van de Argentijnse tango: de 'tango nuevo'. Zijn muziek is niet langer een trend maar een begrip. Aan samenspel en virtuositeit worden dezelfde eisen gesteld als bij klassieke muziek. Piazzolla liet zich inspireren door klassieke componisten als Bach, Ravel en Strawinsky, maar ook jazzmuziek speelde een grote rol.

De 'Groep van het Zuiden' laat zich op haar beurt weer inspireren door Piazzolla, met eigen arrangementen van bekende werken van klassieke componisten. Op geraffineerde wijze worden klassiek en tango met elkaar verweven. Samen met originele stukken van Piazzolla levert dit een onvergetelijke muzikale ervaring op! Waarom raakt deze muziek toch zoveel mensen? Ervaar het zelf en laat u meevoeren in deze wereld van melancholie en hartstocht!

Matías Pedrana bandoneon, Anne-Marie van de Grint viool, Paul Hagenaars elektrische gitaar, Hetty Sponselee piano, Marc van Rooij contrabas

Klik hier voor de website van Grupo del Sur.


Terug naar overzicht

Binnenkort

zondag 26 Mei

zondag 02 Juni

vrijdag 07 Juni

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!