Koninklijke Oratorium Vereniging – Johannes Passion

vrijdag 25 Maart

Johann Sebastian Bach schreef zijn Johannes Passion in de eerste drie maanden van 1724, waarna deze op Goede Vrijdag 7 april 1724 in de Nicolaikerk te Leipzig voor het eerst werd uitgevoerd. De tekst van deze passie is vrijwel letterlijk afkomstig van het evangelie volgens Johannes, in de vertaling van Maarten Luther. Dit evangelie is nuchterder en meer verhalend dan het passieverhaal volgens Mattheus.
Hoofdpersoon Jezus is bij evangelist Johannes een krachtige persoonlijkheid die in opdracht van zijn hemelse Vader zijn aardse missie ten uitvoer brengt. Jezus als Messias en niet als lijdende persoon. Bach wist dit meesterlijk tot uitdrukking te brengen in de muziek van zijn Johannes Passion, met name in het openingskoor Herr, unser Herrscher. De Koninklijke Oratorium Vereniging Middelburg is trots op haar al jarenlang bestaande traditie om eens in de twee jaar op Goede Vrijdag dit prachtige werk van Bach uit te voeren.

Arco Mandemaker evangelist, Hans Christian Hinz Christus, Lauren Armishaw sopraan, Lena Carina Traupe alt, Jean-Léon Klosterman tenor, Mattijs van de Woerd bas, TY Zeeuws Kamerorkest, Arno van Wijk dirigent

 

kaarten kunnen worden gereserveerd via kovconcert@zeelandnet.nl
kaarten aan de zaal verkrijgbaar vanaf een uur voor het concert


Terug naar overzicht

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!