Musica ad Rhenum - Apotheose van de schoonheid

zondag 18 Januari

Een concert van MuziekPodium Zeeland [i.s.m. Netwerk Oude Muziek, Utrecht] 

 

Entree: 15/12 euro

 

 

Musica ad Rhenum o.l.v. Jed Wentz - Apotheose van de schoonheid

Werken van Telemann en Couperin
Iedere musicus heeft wel een droomprogramma: een paar composities die hij dolgraag in één concert wil uitvoeren, omdat ze zo mooi zijn, omdat ze een unieke onderlinge samenhang vertonen en omdat het zo’n groot genoegen is om ze te spelen.Musica ad Rhenum maakte een programma waarin aan al die voorwaarden is voldaan. Het biedt de zeldzame gelegenheid om twee zogenaamde ‘Pariser Quartette’ te horen, de crème-de-la-crème van Telemanns kamermuziek, afgewisseld met de Franse muziek die er de inspiratie voor vormde, van niemand minder dan Couperin le Grand zelf.

Jed Wentz heeft van de interpretatie van Franse barokmuziek zijn levenswerk gemaakt. Een van zijn credo’s is dat niet wufte galanterie, maar juist een grote gepassioneerdheid het wezenskenmerk is van de Franse 18de eeuw. Rubato, extreme tempi en ander trapezewerk vormen zijn gereedschap.

 

Bezetting Musica ad Rhenum:  Jed Wentz (traverso), Igor Roukhadze (viool), Cassandra Luckhardt (viola da gamba), Job ter Haar (cello) en Michael Borgstede (klavecimbel)

 

Kijk voor meer informatie en reserveringen op de site van MuziekPodium Zeeland


Terug naar overzicht

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!