RE Ochestra - Essential Music

vrijdag 30 Oktober

19u00 : Inleiding door Roberto Beltrán Zavala (artistiek leider van het Re-Orchestra)

De Essential Music-serie presenteert componisten die zich lieten inspireren door de folkmuziek in hun omgeving. Met deze eerste editie richt het Re-Orchestra zich op de muziek van Dmitri Shostakovich, een veelzijdig, productief en vaak controversieel Russisch componist en pianist. Op deze avond speelt het orkest een aantal Joodse en Zigeuner volksliederen uit Transylvanië, Muntenië en Rusland, folkmuziek waarmee Shostakovich goed bekend was. Zijn strijkkwartetten 3 en 4 werden door Rudolf Barshai bewerkt tot de kamersymfonieën opus 73a en opus 83a. Deze werken geven het wezen van de componist goed weer, die veelvuldig gebruik maakte van folk bronnen.

Het volledige Essential Music-Shostakovich project werd onlangs in zijn geheel door het Re-Orchestra opgenomen in de MCO studio's in Hilversum. De CD-opname wordt dit najaar wereldwijd uitgebracht, samen met een documentaire over het project.

U kunt om 19.00 uur in de Zeeuwse Concertzaal een gratis inleiding door artistiek leider Roberto Beltrán Zavala over het project volgen.

programma:
Joodse & Zigeunervolksliederen uit Oost-Europa
Shostakovich / Barshai - Kamersymfonie opus 73a en opus 83a

dirigent: Roberto Beltrán Zavala

Klik hier voor de website van het Re-Orchestra.


 

GELUIDSFRAGMENTEN

Shostakovich - Kamersymfonie 83a - dl 2

Shostakovich - Kamersymfonie 73a - dl 3


Terug naar overzicht

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!