Dayna Kurtz

donderdag 04 December

Een concert van Tangelder Presenteert.

De bijzondere Amerikaanse zangeres Dayna Kurtz met mooie combinatie van folk, rock, jazz, country, blues en wereldmuziek. Met haar krachtige stem en gitaarspel speelt ze een mooie combinatie van folk, rock, jazz, country, blues en wereldmuziek.

De Amerikaanse Dayna Kurtz is een veelzijdige singer-songwriter die haar liedjes met pure emotie zingt. Haar muziek is moeilijk in een hokje te stoppen; Kurtz is een veelzijdige artiest op alle vlakken.Ze tourt al jaren intensief langs alle wereldpodia en geeft telkens weer een indrukwekkende performance. Vaak wordt ze vergeleken met Nina Simone, Marianne Faithfull en Jeff Buckley. Ze trad op met vele groten der aarde zoals Elvis Costello, Richard Thompson, Rufus Wainwright, BB King en Norah Jones. Jones is een goede vriendin van Kurtz en ze hebben ook al diverse keren nummers samen opgenomen. Een klein Nederlands tintje aan Dayna’s werk is haar medewerking aan het album ‘Mmm…Gumbo?’ van Room Eleven (Janne Schra).

De albums die Dayna heeft uitgebracht, lijken te verschillen in genre, maar representeren duidelijk Dayna’s liefde voor de Amerikaanse muziek. Met haar eerste album dat in Nederland uitkwam, ‘Postcards From Downtown’, manifesteerde Dayna zich hier in een klap als een groot singer-songwriter. Het album sloeg in als een bom en sindsdien heeft ze een trouwe schare fans opgebouwd. De daarop volgende albums, waaronder ’American Standard’ en ‘Secret Canon’ bevatten een collectie songs van andere artiesten die ze bewondert en een aantal eigen songs die hier naadloos op aansluiten. Momenteel werkt Dayna aan een nieuw album dat naar verwachting in het najaar uitkomt.

Kijk voor informatie op de sites van Dayna Kurtz en Tangelder Presenteert.


Terug naar overzicht

Binnenkort

zondag 21 Juli

zondag 28 Juli

zondag 04 Augustus

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!