Zapp4 - Zapp Tript, feat. Ora et Labora

vrijdag 13 December

Naast Indiase raga’s en uitgestrekte Noorse klanken vormen ook Sun Ra en John Cage belangrijke inspiratiebronnen voor deze Space Odyssey. Hallucinant, kaleidoscopisch, monter en schuchter, bewandelt het strijkkwartet Zapp 4 samen met Maarten Ornstein onbetreden wegen. Op deze roadtrip door het muzikale onderbewustzijn is alles mogelijk en waan je je het ene moment in een desolate woestijn en het volgende moment in een avontuurlijke droomwereld waar niets is wat het lijkt. Zapp4 krijgt versterking van Ora et Labora, het site-project van Pim van de Werken en de Zeeuws-Vlaamse troubadour Broeder Dieleman en verlegt daarmee de trip zo nu en dan naar de diepe schoonheid van reformatorische ambient en noise.
Bovendien presenteren de mannen van Ora et Labora tijdens dit concert hun eerste album!

Jasper le Clercq, Jeffrey Bruinsma, viool, Oene van Geel, altviool, Emile Visser, cello, Maarten Ornstein, elektronica, mmv Ora et Labora, Tonnie Dieleman & Pim van de Werken 

Zapp 4 is een band met de bezetting van een strijkkwartet en combineert groove, improvisatie en fantasie met gepassioneerde soli. Zapp 4 staat voor een energieke live-act waar de vonken van afspatten. Ze ronken, funken, knarsen, hameren en glinsteren dat het een lieve lust is. Wie een concert van Zapp 4 bijwoont, komt gegarandeerd met een brede grijns naar buiten!

De twee leden van Ora et Labora hebben gezamenlijk een schat aan ervaring binnen de verschillende calvinistische zuilen die Nederland rijk is. Met de boodschap van hun jeugd nog vers in het geheugen smeden zij in dit muzikaal project diverse reformatorische geluiden tot een gereformeerd amalgaam van fulminerende dominees, orgels, psalmgezang, kerkklokken en veldopnames uit de natuur, naast het Woord de plek waar volgens de Catechismus God zich openbaart.

"De strijkers kennen de receptuur van muzikaal geluk. (…) Zapp4 zorgt voor kortsluiting bij de analyserende luisteraar." (Jaïr Tchong, De Volkskrant, 01-10-12)

In maart 2013 won Oebe van Geel de Boy Edgar Prijs.
In juni 2012 won Zapp 4 de ‘Sena Performers Toonzetters Prijs’.

Kijk voor meer informatie op de sites van Zapp4 en Maarten Ornstein

GELUIDSFRAGMENTEN

Zapp4 - Radiohunter

Zapp4 - Wij dansen

Ora et Labora - Roepstem en Voorspel


Terug naar overzicht

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!