Zapp4 - Heroes, featuring Vera van der Poel & Afra Mussawisade

vrijdag 11 Oktober

locatie : De Spot, Beddewijkstraat 15, Middelburg

Het intieme stemgeluid van Joni Mitchell,  de opzwepende nummers van Stevie Wonder  en de schreeuwende gitaren van Jimi Hendrix. Dit is de muziek van de popmuziekhelden van de mannen van Zapp4. Vorig seizoen nodigden we het leukste strijkkwartet van Nederland vier keer uit, hetgeen vier totaal verschillende spetterende concerten opleverde. Voor Heroes werkt Zapp4 samen met percussiegigant Afra Mussawisade en de uiterst veelzijdige zangeres Vera van der Poel.  Het zestal stort zich gedreven op het repertoire van hun helden in een concert dat bol staat van muzikaal avontuur, virtuoze vrolijkheid en stampende ritmes. Ofwel, zoals het in de Nederlandse pers omschreven werd, een concert van Zapp4 is ‘een recept voor muzikaal geluk’.

Bekijk en beluister Zapp4:

Vera van der Poel, zang, Afra Mussawisade, percussie, Jasper le Clercq, Jeffrey Bruinsma, viool, Oene van Geel, altviool, Emile Visser, cello

Zapp 4 is een band met de bezetting van een strijkkwartet en combineert groove, improvisatie en fantasie met gepassioneerde soli. Zapp 4 staat voor een energieke live-act waar de vonken van afspatten. Ze ronken, funken, knarsen, hameren en glinsteren dat het een lieve lust is. Met composities van eigen hand bereiken ze een divers publiek. Zo kun je Zapp 4 op zowel Lowlands als in Het Concertgebouw tegenkomen. Deze groovemachine onder de strijkkwartetten wordt ook internationaal geprezen. Grenzen worden steeds verlegd en hun flitsende performance bezit een flinke dosis eigenwijsheid en humor. Wie een concert van Zapp 4 bijwoont, komt gegarandeerd met een brede grijns naar buiten!

"De strijkers kennen de receptuur van muzikaal geluk. (…) Zapp4 zorgt voor kortsluiting bij de analyserende luisteraar." (Jaïr Tchong, De Volkskrant, 01-10-12)

In juni 2012 won Zapp 4 de ‘Sena Performers Toonzetters Prijs’.

Bezoek de sites van:
Zapp4
Vera van der Poel
Afra Mussawisade

GELUIDSFRAGMENTEN

Vera van der Poel - Amnesia

Zapp4 - Radiohunter

Zapp4 - Wij dansen


Terug naar overzicht

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!