Zeeuws Orkest - Openbare repetitie

zondag 06 Januari

Zoals gebruikelijk organiseert Het Zeeuws Orkest voorafgaand aan de komende concertserie een openbare repetitie in de Zeeuwse Concertzaal te Middelburg.

Belangstellenden zijn van harte welkom om te komen kijken en luisteren hoe dirigent Ivan Meylemans met het orkest een Zuid-Amerikaans programma met diverse solisten repeteert.

Solisten:
Femke Steketee, saxofoon
Dies van den Berg, piano
Adinda’s Clave y Tumbao
Yumarya Grijt - zang
Marc Bischoff - piano, coro's, arrangementen
Adinda Meertins - babybass
Lucas van Merwijk - timbales
Elvin Marchena - conga
Juan 'Bulu' Viloria - bongo, coro's

Tijdens de nieuwjaarsconcerten van 2012 werd het publiek mee op reis genomen langs diverse Europese landen met prachtige muziek van o.a. Strauss, Fauré, de Sarasate, Elgar en Dvorak. Deze keer neemt het orkest u nog verder mee, over de Atlantische oceaan want we brengen een bezoek aan het Amerikaanse continent waarbij het orkest u trakteert op de uitbundige en wervelende muziek van de Argentijnse componist Ginastera, de Mexicaanse componist Marquez en de Braziliaanse componist Villa-Lobos. Natuurlijk mag de bekende componist Bernstein niet ontbreken in dit rijtje; van hem wordt een selectie uit de alom bekende musical West Side Story gespeeld. Soliste in dit programma is de jonge en talentvolle saxofoniste Femke Steketee die de Fantasie voor sopraansaxofoon van Heitor Villa-Lobos zal vertolken.
Klap op de vuurpijl is een optreden van Adinda’s Clave y Tumbao. Dit sextet brengt samen met het orkest enkele Cubaanse stukken ten gehore. Deze traditionele Cubaanse muziek bestaat uit Danzones en Charanga, wat eigenlijk een samensmelting is van Europese klassieke muziek en Afrikaanse ritmes. De uit Curaçao afkomstige zangeres Yumarya Grijt is een van de beste latin-zangeressen van Europa. Met haar charisma en waanzinnige stem weet zij elk publiek kippenvel te bezorgen. De arrangementen zijn geschreven door Marc Bischoff.

Met het Spellbound Concerto voegt pianist Dies van den Berg zich in een gevarieerd programma, waarin Het Zeeuws Orkest met tal van solisten uitstapjes maakt naar de muziek van Zuid- en Noord-Amerika en Cuba. Dies voegt daar een Europees-Amerikaanse bijdrage aan toe. Miklós Rózsa, Hongaars componist uit de eerste helft van de twintigste eeuw, vestigde zich in 1939 in Hollywood en componeerde onder meer muziek voor films van Hitchcock. De spanning en de romantiek uit deze films worden muzikaal perfect vertaald door Rózsa.

gratis entree


Terug naar overzicht

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!