Zeeuws Jeugdorkest & Archi Amici - Kerstconcert

zaterdag 22 December

Het Zeeuws Jeugdorkest verzorgt samen met Kamerorkest Archi Amici uit Breda een kerstconcert.

Met veel plezier is de afgelopen maanden gerepeteerd voor dit bijzondere concert, waar musici van jong tot oud aan meedoen. Het is tevens de eerste keer dat alle drie de orkesten van het Zeeuws Jeugdorkest meedoen: het Jeugdorkest, Studentenorkest en de nieuwe telg in het gezelschap: het Jong ZJO.
Gezamenlijk brengen ze in wisselende samenstelling een afwisselend programma met kerstliedjes en werken van o.a. Bach, Vivaldi en Mozart.

Kaartverkoop
De entree bedraagt € 10,-v oor volwassenen en € 7,50 voor de jeugd. De kaarten worden op de avond zelf aan de zaal verkocht.

Voor meer informatie:
Maud Fredrikze 06 25 00 71 62
 
Zeeuws Jeugdorkest, het Studentenorkest en het Jong ZJO
Het Zeeuws Jeugdorkest is een symfonieorkest voor jonge Zeeuwse muzikanten tussen de 11 en 21 jaar en bestaat op het moment uit 40 leden. Het is opgericht in 1966 en staat sinds 2001 onder de bezielende leiding van dirigent Carlo Nabbe. Het voornaamste doel van het orkest is de gezamenlijke muzikale ontwikkeling en het plezier van het samen muziek maken. Elke vrijdagavond komen de leden uit de hele provincie naar Middelburg en wordt er met veel plezier en grote inzet gerepeteerd.
 
Het Zeeuws Studentenorkest is er voor de getalenteerde muzikanten van het Jeugdorkest, studenten van de Roosevelt Academy, de ROC's en de Hogeschool Zeeland. Het is voor oud leden een welkome mogelijkheid om het afscheid van het Jeugdorkest een beetje te verzachten en nog wat langer te genieten van het plezier om samen te spelen .....
 
Het Jong ZJO is de jongste telg en is dit voorjaar van start gegaan. Dit kinderorkest voor kinderen tussen de 8 en 13 jaar, is een samenwerkingsverband met de Zeeuwse Muziekschool en is ontstaan vanuit de behoefte bij leerlingen van verschillende docenten om samen met andere kinderen muziek te maken. In dit orkest leren de kinderen de basis van samenspelen, luisteren naar jezelf in de groep en naar de anderen in het orkest. Met groot enthousiasme wordt er iedere woensdagmiddag in De Hoogte in Goes gemusiceerd. Op dit moment bestaat het orkestje uit 12 jonge violisten, maar het is onze grote wens dit de komende tijd uit te laten groeien tot een heterogeen samengesteld kinderorkest. 
 
Meer informatie: www.zjo.nl
 
Kamerorkest Archi Amici
In november 1992 werd Archi Amici opgericht, om tegemoet te komen aan de wens van amateurstrijkers uit Breda en omstreken om in een klein ensemble pure strijkmuziek te spelen, in de sfeer van kamermuziek.

Vanaf het begin staat het spelen van specifieke strijkmuziek op een voor ieder zo inspirerend mogelijk niveau en met een breed repertoire voorop. Hierbij komen vaak stukken op de lessenaar die zeer de moeite van het beluisteren waard zijn maar minder bekend zijn gebleven. Het gaat er om de intimiteit van kamermuziek te laten klinken. Door een originele programmering, samenwerking met andere musici, ensembles, koren en solisten probeert Archi Amici een artistieke prestatie te leveren die er toe doet.


Terug naar overzicht

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!