Iris Hond on tour ism Matangi Quartet

zondag 09 December

Iris Hond on tour ism Matangi Quartet
De jonge, veelbelovende pianiste Iris Hond is ambassadrice van de campagne Aangenaam Klassiek 2012.
Vanaf 27 september is de jaarlijks uitgebrachte Aangenaam Klassiek cd-box verkrijgbaar in entertainmentwinkels in het hele land. In het kader van de Aangenaam Klassiek campagne zal Iris
Hond, samen met het Matangi Quartet het Eerste Pianoconcert van Chopin, in de bijzondere bewerking voor piano en strijkkwintet, en werken van haar debuutalbum ‘Iris’ ten gehore brengen.

Bij aanschaf van Aangenaam Klassiek ontvangt de consument een gratis bonus cd van Iris Hond met deze bijzondere bewerking van het Eerste Pianoconcert van Chopin.Iris Hond licht toe: “Het ‘Eerste Pianoconcert’ van Chopin is voor velen van u waarschijnlijk een bekend concert, maar deze bewerking voor strijkkwintet wordt bijna nooit meer gespeeld. Chopin zelf heeft het concert op deze manier vele malen uitgevoerd tijdens de wekelijkse huisconcerten, die in zijn tijd bijna een sociale verplichting waren. Voor hem was dit dé manier om zijn orkestwerken aan publiek te laten horen. Mij geeft het de mogelijkheid u op te zoeken in zowel de grote als de kleine zalen. Geen volledig orkest, maar vijf fantastische strijkers, die met de piano samen smelten in dit prachtige werk. De kleine bezetting geeft een extra dimensie aan het stuk. Een extra stukje intimiteit. Als kind droomde ik ervan om dit pianoconcert te spelen, en dat ik nu door Nederland kan toeren, is een droom die uitkomt.”

Kaarten zijn vekrijgbaar bij De Drvkkery aan de markt in Middelburg.
Bekijk voor meer informatie de site van Aangenaam Klassiek.
 
Bij aankoop van Aangenaam Klassiek 2012 ontvangt de consument € 5,00 korting op het concertkaartje.

Aangenaam Klassiek 2012
Aangenaam Klassiek 2012 (2CD + bonus CD + cadeaukaart t.w.v. € 5,-, verkoopprijs € 9,99) stelt de luisteraar in staat kennis te maken met de nieuwste klassieke cd releases van dit najaar. Ook kan men hernieuwd kennismaken met een aantal parels uit de cd/dvd-catalogi van de platenmaatschappijen. De albums van de tracks op Aangenaam Klassiek zijn tijdelijk verkrijgbaar voor een speciale actieprijs t/m 31 januari 2013. Bij aanschaf van beide titels ontvangt de consument een Aangenaam Klassiek cadeaukaart t.w.v. € 5,00 cadeau.

Iris Hond
In augustus 2012 kreeg Iris Hond (1987) een onderscheiding op het internationale Muziekfestival Suonarte in Italië en werd zij door Aangenaam Klassiek benoemd tot ambassadrice. Voor deze campagne heeft zij een album opgenomen met het ‘Eerste Pianoconcert’ van Chopin in de bewerking voor strijkkwintet en piano. Afgelopen jaar was ze te zien als vaste pianiste in het programma ‘De Tiende van Tijl’, een nieuw programma over klassieke muziek met als presentator Tijl Beckand. Het programma werd vol lof ontvangen en zal komend seizoen weer te zien zijn. Onlangs zette Iris haar handtekening onder een contract met Universal Music B.V. Haar debuutalbum met werken van Chopin, Rachmaninov, Scriabin, en Janáček verschijnt op 28 september 2012.

Bezoek de site van Iris Hond


Terug naar overzicht

Binnenkort

zondag 26 Mei

zondag 02 Juni

vrijdag 07 Juni

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!