Aurelia Saxofoon Kwartet - Composers Jam Session

donderdag 28 Maart

Aurelia Saxofoon Kwartet - Composers Jam Session

Het Aurelia Saxofoon Kwartet werd in 1982 opgericht in Rome door vier jonge Nederlanders. Sindsdien heeft het kwartet getoerd over de hele wereld, meer dan tien cd’s opgenomen, ongeveer honderd stukken (aan het kwartet opgedragen) in première gebracht en samengewerkt met kunstenaars uit verschillende vakgebieden. Het Aurelia is een inspiratiebron voor jonge musici over de gehele wereld.
Het kwartet wordt beschouwd als één van de meest toonaangevende saxofoonkwartetten ter wereld. De leden maken deel uit van het Nederlands Blazers Ensemble en spelen regelmatig in orkesten als het Koninklijk Concertgebouworkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Radio Filharmonisch Orkest.

Composer Jam!

In vroeger tijden waren componisten vaak zelf de uitvoerenden van hun (en andermans) werken. Tegenwoordig is dat echter nog zelden het geval. Eigenlijk jammer, want het verhoogt het 'live'-gevoel wanneer een componistzijn eigen werk uitvoert.
Het Aurelia Saxofoonkwartet trekt de musicerende componisten weer het podium op. In dit programma gaat dat lukken met Bart de Vreese (slagwerk) en Tini Thomson (jazz-saxofoon), die een belangrijke rol zullen vervullen in hun werken. Douwe Eisenga en René Samson verkozen een rol in de luwte, maar schreven wel een prachtig werk voor saxofoonkwartet.
Het programma wordt gecompleteerd met een selectie van werken uit de rijke nieuwe oogst van muziek voor saxofoonkwartet.

Johan van der Linden, sopraansaxofoon, Niels Bijl, altsaxofoon, Arno Bornkamp, tenorsaxofoon en Willem van Merwijk, baritonsaxofoon


Klik hier voor meer informatie over het Aurelia Saxofoon Kwartet.

Bekijk en beluister het Aurelia Saxofoon Kwartet met het Adagio van Samuel Barber.

GELUIDSFRAGMENTEN

Aurelia - Ensemobile

Aurelia - Lessons of the Master


Terug naar overzicht

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!