Marcel Worms - De Goldberg Metamorphosen

vrijdag 12 April

Extra Instore Concert!
Om 15u30 verzorgt Marcel Worms een instore concert als teaser voor het avondconcert in boekhandel De Drukkery aan de Markt in Middelburg.

De Zeeuwse Concertzaal en de daaraan verbonden Concertstudio vroegen de pianist Marcel Worms na te denken over een concert waarin de beroemde Goldberg Variaties van Bach werden gecombineerd met de al even beroemde Metamorphosen van Philip Glass.
Aanvankelijk twijfelde Marcel. Glenn Goulds versie van de Goldberg Variaties maakte op hem als tiener een verpletterende indruk. Bach is zijn absolute lievelingscomponist. Hij begon de variaties te studeren en constateerde dat de muzikale en technische problemen overkomelijk waren. Tegelijkertijd schafte hij Glass’ Metamorphosen aan.
Toen hij op een avond de complete muziek had doorgespeeld, werd er op zijn studiodeur geklopt. Zijn beide bovenbuurmeisjes hadden geboeid geluisterd en wilden meteen weten wie deze ‘waanzinnig coole muziek’ had geschreven. Marcel begon te geloven in ons idee en speelt tijdens dit concert de twee stukken die veel meer met elkaar te maken hebben dan je op het eerste gehoor zou vermoeden….

Klik hier voor meer informatie over Marcel Worms.

Bekijk en beluister Marcel Worms bij het televisieprogramma Vrije Geluiden:

GELUIDSFRAGMENTEN

Bach - Goldberg Variaties - Aria

Bach - Goldberg Variaties - No 25

Glass - Metamorphosis II


Terug naar overzicht

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!