Zapp4 - The Radiohead Songbook

vrijdag 22 Maart

Dit concert vindt plaats in De Spot in Middelburg !!

passe-partout voor 4 concerten uit de serie Zapp Music : € 45,--
(in losse verkoop totaal: € 60,--)

Support Act: Vandryver!

De muziek van Radiohead is niet voor één gat te vangen. Deze bevlogen Engelse rockband heeft zich onsterfelijk gemaakt met zijn originaliteit, pakkende songs en vernieuwingsdrift. Zij schuwen het experiment niet en laveren tussen snerpende gitaren, bezwerende ritmes en mysterieuze elektronica. De altijd herkenbare zang van Thom Yorke en de soms bijna barokke harmonieën onderscheiden zich van andere eigentijdse bands en maken Radiohead tot een van de meest populaire rockbands van deze tijd.
Anno 2013 waagt Zapp 4 zich aan het Radiohead Songbook. In dit programma vertolken de heren op geheel eigen wijze nummers uit het oeuvre van een van de meest succesvolle popgroepen sinds The Beatles en zetten nummers als Paranoid Android en We suck young blood  volledig naar hun hand. De speelsheid en tijdloze lyrische benadering van Radiohead sluit wonderbaarlijk aan op die van Zapp 4. Geen klakkeloze covers, maar frisse bewerkingen waarbij de kern van iedere song intact wordt gelaten en een universum van nieuwe mogelijkheden de muziek van Radiohead verrijkt.

"De vier strijkers van Zapp 4 zijn als beeldhouwers te werk gegaan en hebben de nummers van Radiohead net zo lang uitgehakt tot de gloeiende harde kern van de arrangementen overbleef, het ritme tokkelend, verschillende melodielijnen tegen elkaar instrijkend, alles van stilte tot climax perfect getimed." (Maartje den Breejen, Het Parool, 17-10-12)

Jasper le Clercq, Jeffrey Bruinsma, viool, Oene van Geel, altviool, Emile Visser, cello

Vandryver is het alterego van Middelburger Arjen van Wijk die eerder speelde met oa This Beautiful Mess, People Get Ready en Brown Feather Sparrow. Afgelopen jaar nam hij een album op “Stabs Of Joy” onder de naam VANDRYVER. Als zelfverklaard Radioheadfan zal hij deze avond solo een kleine akoestische set met alleen covers van Radiohead spelen.

Zapp 4 is een band met de bezetting van een strijkkwartet en combineert groove, improvisatie en fantasie met gepassioneerde soli. Zapp 4 staat voor een energieke live-act waar de vonken van afspatten. Ze ronken, funken, knarsen, hameren en glinsteren dat het een lieve lust is. Met composities van eigen hand bereiken ze een divers publiek. Zo kun je Zapp 4 op zowel Lowlands als in Het Concertgebouw tegenkomen. Deze groovemachine onder de strijkkwartetten wordt ook internationaal geprezen. Grenzen worden steeds verlegd en hun flitsende performance bezit een flinke dosis eigenwijsheid en humor. Wie een concert van Zapp 4 bijwoont, komt gegarandeerd met een brede grijns naar buiten!

"De strijkers kennen de receptuur van muzikaal geluk. (…) Zapp4 zorgt voor kortsluiting bij de analyserende luisteraar." (Jaïr Tchong, De Volkskrant, 01-10-12)

In juni 2012 won Zapp 4 de ‘Sena Performers Toonzetters Prijs’.

Klik hier voor meer informatie over Zapp4.

Bekijk en beluister Zapp4 in You and Whose ArmyLet op! Dit concert vindt plaats in De Spot, Beddewijkstraat 15 in Middelburg.
De standaardzin hieronder over kaarten een uur voor aanvang aan de kassa van de Concertzaal klopt in dit geval dus niet. Dat moet zijn: De Spot.

Klik hier voor informatie over De Spot.

GELUIDSFRAGMENTEN

Zapp4 - Paranoid Adroid

Zapp4 - You and Whose Army

Zapp4 - A Wolf at the Door


Terug naar overzicht

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!