Codarts Blazers Ensemble - Blazen en Buffa

zondag 15 Februari

Het Codarts Blazersensemble onder leiding van dirigent Hans Leenders brengt het programma ‘Bazen en Buffa’. In het concert staan de componisten Frank Martin, Ervin Schulhoff en Igor Stravinsky centraal. Deze tijdgenoten uit verschillende landen, delen hun liefde voor de klassieke periode en hun enthousiasme voor blaasinstrumenten. Alledrie ontwikkelden zij een harmonische taal die is aangeraakt door het modernisme zonder de tonaliteit te verliezen. De inspiratie uit het verleden zorgt ervoor dat deze muziek tijdloos is en dus vandaag de dag nog steeds eigentijds en spannend.
In de Ode á la Musique weerklinkt de  bewondering van Frank Martin voor muziek uit de middeleeuwen, met name die van Machaut.
Met een knipoog naar de romantische tragedie draagt Stravinsky het stuk Mavra op aan zijn voorvader Tsjaikovsky. Mavra is een zogenaamde Opera Buffa, een korte komische opera, die zondagmiddag in het Nederlands wordt uitgevoerd.
Van Schulhoff klinkt het prachtige Concert voor Strijkkwartet en Harmonieorkest. Het programma besluit met Triptych van de jonge Mexicaanse componist Alejandro Orozco, winnaar van de compositiewedstrijd van het Tromp Concours 2008.

Programma:
Machaut/Martin: Ode à la Musique
Schulhoff: Konzert für Streichquartett und Bläser
Stravinsky: Mavra
Alejandro Orozco: Triptych

Solisten:
Machteld Vennevertloo, sopraan
Marieke Koster, mezzosopraan
Martine Straesser, alt
Mark Omvlee, tenor

Bekijk en beluister Het Codarts Blazers Ensemble in de Gran Partita van Mozart


Terug naar overzicht

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!