Het Zeeuws Orkest - Najaarsconcert

zondag 18 November

Tsjaikovsky - Vioolconcert op. 35
Mozart - Symfonie nr. 40 in g, KV 550
Rossini - Ouverture Tancredi

Dirigent: Jacob Slagter
Solist: Mathieu van Bellen

entree € 25,-- | CJP en t/m 18 jaar € 10,--

Mozart componeerde zijn drie laatste symfonieën in de zomer van 1788. Zijn op één na laatste symfonie, nr. 40 in g mineur, schreef hij in een tijdsbestek van slechts twee weken. Het korte motiefje waarmee het eerste deel begint, klinkt iedereen ongetwijfeld bekend in de oren. De symfonie wordt alom beschouwd als één van Mozart’s meest bekende en populaire werken.
Tsjaikovky had in 1878 ook slechts twee weken nodig voor zijn vioolconcert. Hij droeg het op aan zijn oude vriend Leopold Auer maar deze besloot om het werk niet uit te voeren omdat het volgens hem onspeelbaar was. Inmiddels behoort het tot één van de meest gewaardeerde vioolconcerten ter wereld. Solist in dit virtuoze soloconcert is de in Hulst geboren jonge violist Mathieu van Bellen die reeds vaker zeer succesvol met het Zeeuws Orkest optrad.
Rossini schreef zijn opera Tancredi in minder dan een maand. De ouverture is geschreven in Rossini’s kenmerkende stijl: na een langzame opening volgt een aaneenschakeling van vlotte melodieën en motieven.

entree € 25,-- | CJP en t/m 18 jaar € 10,--

Meer informatie over Het Zeeuws Orkest
Meer informatie over Mathieu van Bellen


Terug naar overzicht

Binnenkort

zondag 26 Mei

zondag 02 Juni

vrijdag 07 Juni

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!