Van Swieten Society - Gevoelige Snaren

vrijdag 13 April

Dit concert gaat wegens omstandigheden niet door.

In de opvoeding van dames van goede komaf rond 1800 speelde de harp een grote rol. Vaak leerden de jongedames zichzelf bij het zingen te begeleiden op de harp of de fortepiano. De ontluikende romantiek vond een zielsverwant in de delicate harp: de gevoelige kant van de romantiek ontwikkelde zich als een tweede spoor naast de spectaculaire virtuozen die triomfen vierden op de grote podia van Europa.
Deze vroegromantische harp wordt op het podium maar zelden gecombineerd met fortepiano en strijkers. De Van Swieten Society laat in dit programma hoe prachtig de muziek van onder andere Spohr en Schubert voor deze combinatie klinkt.

De Van Swieten Society speelt in dit programma samen met harpist Remy van Kesteren. In 2009 uitgeroepen tot Jong Muziektalent van het jaar en winnaar van de derde prijs tijdens de 17de editie van het meest prestigieuze Internationale Harp Concours in Israel, wordt Remy van Kesteren algemeen beschouwt als één van de grootste harptalenten van dit moment.

Remy van Kesteren, harp, Igor Roukhadze, viool, Bernadette Verhagen, altviool, Job ter Haar, cello, Bart van Oort, fortepiano

Programma:

Dussek  - Duett for the harp & fortepiano nr. 2
Schubert  - Adagio en Rondo Concertante in F voor pianokwartet
Spohr - Variaties op “Je suis encore dans mon printemps”
Hummel - Pianotrio in Es
Ries - Grand Quintor in g 

Beluister Remy van Kesteren in de Moldau van Smetena:

Klik hier voor meer informatie over de Van Swieten Society.

GELUIDSFRAGMENTEN

Hummel: Pianotrio in Es

Dussek: Duet voor Harp & Pianoforte no.2


Terug naar overzicht

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!