Attacca Ensemble - A Madrigal Opera

vrijdag 09 Maart

I don't think that I've ever been so moved by a new...composition as I was by David Lang's The Little Match Girl Passion, which is unlike any music I know.

Het Attacca Ensemble komt terug! Na een overdonderende Philip Glass in 2009 en de meeslepende Arvo Pärt in 2010 , verenigt het koor o.l.v Fokko Oldenhuis deze componisten in een nieuw, schitterend programma.

In A Madrigal Opera voor koor en viool uit begin jaren 80, laat Philip Glass het bijzondere koorgeluid  horen waarmee hij later met Koyaanisqatsi en Satyagraha wereldfaam zou verwerven.

Daarnaast brengt dit concert de Nederlandse premiere van The Litte Match Girl Passion van David Lang is een subliem en diep ontroerend nieuw koorwerk dat in 2008 de Pulitzer Prize won en dat nu voor het eerst in Nederland te beluisteren valt. In 2008 won het werk de Pulitzer Prize. De muziekjournalist Tim Page schreef in de Washington Post: "I don't think that I've ever been so moved by a new...composition as I was by David Lang's The Little Match Girl Passion, which is unlike any music I know."

Op de website  van David Lang (onderaan de betreffende pagina) staat een groot aantal fragmenten van deze prachtige muziek.

Het vermaarde Spiegel im Spiegel en Fratres van Arvo Pärt vormen de instrumentale intermezzi van dit concert dat jubelt in stilte.

Philip Glass - A Madrigal Opera
David Lang - The Litte Match Girl Passion (NL Premiere)
Arvo Pärt - Spiegel im Spiegel & Fratres

Beluister een deel van The Litte Match Girl Passion op YouTube:

Klik hier voor meer informatie over het Attacca Ensemble.
Klik hier voor meer informatie over het David Lang.

GELUIDSFRAGMENTEN

Philip Glass - A Madrigal Opera part I

D. Lang - The Little Match Girl Passion: Come, Daughter

Arvo Part - Fratres


Terug naar overzicht

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!