Rotterdam Ensemble - Mahler: Das Lied von der Erde

zaterdag 04 Juni

De Zeeuwse Concertzaal presenteert het indringende Das Lied von der Erde van Mahler door het Rotterdam Ensemble onder leiding van dirigent Roberto Beltran. Jonge video-artiesten van de Willem de Kooning Academie maakten een film bij de prachtige muziek van Mahler. De  film wordt tijdens de uitvoering van het concert geprojecteerd op meerdere schermen die rondom het ensemble staan en hangen.

De conflicten en mysteries uit Das Lied von der Erde blijven zowel muzikanten als publiek fascineren. Das Lied von der Erde van Gustav Mahler is een reactie op het leven en de (naderende) dood. Nog altijd actueel markeert Das Lied von der Erde het werk van Mahler. Zijn naderende einde en het verdriet over zijn leven is diep voelbaar.
Das Lied von der Erde van Mahler is gebaseerd op duizend jaar oude Chinese teksten over het mysterie van leven en dood.  Mahler, worstelend  met de dood van zijn oudste dochter en geplaagd door ernstige hartklachten, schreef dit werk in een voor zijn doen uiterst sobere toontaal. Tijdens dit concert klinkt Schönbergs bewerking van deze ontroerende muziek.
De Sunday Times roemt de diep doorvoelde en vlekkeloze uitvoeringen van het Rotterdam Ensemble dat met deze combinatie van muziek en beeld garant staat voor een van de meest indringende concerten van dit seizoen.

Das Lied von der erde   Gustav Mahler (Schoenberg-Riehn)
Eine Symphonie für eine Tenor- und eine Alt Stimme und Orchester (nach Hans Bethges "Die chinesische Flöte")
Carina Vinke, Alto
Jan-Willem Schaafsma, Tenor
Roberto Beltran, Dirigent

Klik hier voor meer informatie over het Rotterdam Ensemble.


Terug naar overzicht

Binnenkort

zondag 21 Juli

zondag 28 Juli

zondag 04 Augustus

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!