Muziekfestival Middelburg 2010 - Het Wereldorkest

zaterdag 03 Juli

Een concert van Stichting Kamermuziek Zeeland

Het Wereldorkest
   
Een 10-mansorkest komt op ... door de zaal. Ze spelen een aanzwellend Fins strijkersstuk, ondersteund door de kleine trom. Eenmaal op het podium halen ze alles uit de kast, van een solostuk voor typemachine via Mozart en De Zwaan van Saint-Saëns (zwijmelen met de cello), tot een vurig duel tussen de dikke tuba en lange baritonsaxofoon (De Hommel van Rimsky-Korsakoff), met als uitsmijters een Roemeense dans met alle violen en een Mexicaanse Mariachihit met zang en sambaballen. 

En dan is het tijd voor de kinderen – ze mogen proberen de drummer na te klappen, mee te vingerknippen bij Duke Ellington, een dans te doen, maar ook ... een echte mars van Strauss dirigeren bij het orkest! Dat er veel te genieten valt mag duidelijk zijn, maar de vlotte aankondigingen van Tim Kliphuis en zijn musici maken dat er ook veel geleerd wordt over muziek uit de hele wereld, van klassiek via jazz en zigeuner tot pop. Het is met recht een Wereldorkest! 

Het Wereldorkest was te beluisteren op het Utrechts Provinciemuziekfeest in een uitverkochte Grote Zaal van Vredenburg, en speelde met groot succes openlucht-concerten voor duizenden luisteraars tijdens festivals als Zomerklassiek Rotterdam, Opera Apollolaan Amsterdam en Binnenstadfestival Spijkenisse. Sinds 2000 is het orkest een jaarlijkse gast bij schoolconcerten door het hele land, in kerkjes, gymzalen maar ook in zalen, zoals Concertzaal Tilburg, Beurs van Berlage Amsterdam en de Oosterpoort Groningen. Verder speelde het Wereldorkest op het AmsterDamDiner t.b.v. Aidsfonds, en samen met duo Hoog en Laag op het Binnenhoffestival Den Haag, Reuring Festival in Purmerend, Almere Kamermuziekfestival, Kamermuziek in het Groen en Eem & Weem Festival Groningen. Er werd ook samengewerkt met Ernst-Daniël Smid, Mieke Stemerdink, Charles Hens en andere bijzondere musici.

Het Wereldorkest speelt muziek van over de hele wereld maar ook verschillende muziekstijlen uit verschillende periodes: Van Mariachi tot Mozart, van Klassiek tot Jazz en van Pop tot Volksmuziek. Fantastische musici drukken elk een heel eigen stempel op het orkest en zijn bijna allemaal multi-instrumentalisten. Het orkest telt meer dan 25 verschillende instrumenten en 11 orkestleden.

Kijk voor meer informatie op de site van Kamermuziek Zeeland 

Losse kaarten €18,- / Donateurs €15,- / Jongeren €7,-

Kaartverkoop
online:
www.theaterverkoopzeeland.nl  (24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar!) Kaarten, gereserveerd via internet, worden na incassering direct naar u toegezonden. U betaalt € 1,50 per kaartje reserveringskosten. Betalingen van internetreserveringen gaan via Ideal.

telefonisch:
0900 - 3300033  (€ 0,45 per gesprek)

aan de kassa:
van de Stadsschouwburg Middelburg (Molenwater 99, 4331 SG Middelburg) en Theater de Mythe Goes ( Bleekveld 1, 4461 DD Goes). Geopend maandag t/m vrijdag van 11.00 – 16.00 uur.

vóór de concerten aan de zaal


Terug naar overzicht

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!