Muziekfestival Middelburg 2010 - Nederlands Blazers Ensemble

zaterdag 26 Juni

Een concert van Stichting Kamermuziek Zeeland

Nederlands Blazers Ensemble
Bart Moeyaert, tekst en verteller 

Het Paradijs 
   
Franz Joseph Haydn – delen uit De Jaargetijden
Bewerking Hans van der Heide

Het Nederlands Blazers Ensemble opent zaterdag 26 juni de twaalfde editie van het Muziekfestival Middelburg. Samen met de Vlaamse auteur Bart Moeyaert geeft het vermaarde ensemble dan een uitvoering van de voor blazers bewerkte versie van Haydns oratorium Die Jahreszeiten met Moeyaert als verteller. 
Zoals hij enkele jaren geleden met Haydns Die Schöpfung deed, zo heeft de bekende Vlaamse schrijver nu zijn eigen, vaak poëtische verhaal op basis van De Jaargetijden geschreven.  Hij treedt op als verteller in de voorstelling die als titel Het Paradijs meekreeg. 
Het Paradijs begint waar De Schepping eindigt. De tuin van Eden is er één van overdaad. Moeyaert beschrijft en vertelt in zinderende taal de uitbundige natuur en hij prikkelt de zintuigen. Hij maakt voelbaar ‘dat er temidden van alle harmonie maar twee dissonanten zijn: de man die het verhaal vertelt en de vrouw die bij hem is.’ Het Nederlands Blazers Ensemble vroeg Hans van der Heide Haydns aansprekende muziek voor het blazersensemble te bewerken.
Vanaf september trekken het NBE en Moeyaert met Het Paradijs langs verschillende andere concertzalen in Nederland, van Den Bosch  tot Amsterdam en Groningen.

Kijk voor meer informatie op de site van Kamermuziek Zeeland 

Losse kaarten €18,- / Donateurs €15,- / Jongeren €7,-

Kaartverkoop
online:
www.theaterverkoopzeeland.nl  (24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar!) Kaarten, gereserveerd via internet, worden na incassering direct naar u toegezonden. U betaalt € 1,50 per kaartje reserveringskosten. Betalingen van internetreserveringen gaan via Ideal.

telefonisch:
0900 - 3300033  (€ 0,45 per gesprek)

aan de kassa:
van de Stadsschouwburg Middelburg (Molenwater 99, 4331 SG Middelburg) en Theater de Mythe Goes ( Bleekveld 1, 4461 DD Goes). Geopend maandag t/m vrijdag van 11.00 – 16.00 uur.

vóór de concerten aan de zaal

foto: Remke Spijkers  
 


Terug naar overzicht

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!