Zeeuws Jeugdorkest en Drechtsteden Jeugdorkest

zaterdag 17 April

Het Zeeuws Jeugdorkest (ZJO) verzorgt onder de enthousiasmerende leiding van dirigent Carlo Nabbe, een gezamenlijk concert met het Drechtsteden Jeugdorkest in de Zeeuwse Concertzaal.

Het ZJO biedt plaats aan circa 50 Zeeuwse jongeren tussen de twaalf en twintig jaar, die een instrument bespelen dat past in de reguliere symfonische bezetting (strijkers, houtblazers, koper en slagwerk).

Praag
In de zomer van 2008 maakte het Zeeuws Jeugdorkest een fantastische reis door Tsjechië. De muzikanten logeerden in een hotel in muziekstad Praag, waar zij tot hun grote genoegen het Drechtsteden Jeugdorkest leerden kennen. Los van elkaar werden er op allerlei, vaak romantische locaties concerten gegeven, maar er werd ook verschillende malen gezamenlijk  opgetreden. Ook was er een gezamenlijke rondvaart op de rivier de Moldau en een afsluitende, gezellige barbecue, waarbij beide orkesten door de organisatie werden gelauwerd met de kwalificatie ‘uitmuntend’.

Uitwisseling
Het contact beviel zo goed, dat er in het voorjaar van 2009 een succesvolle uitwisselingsdag met gezamenlijk concert werd gepland door de twee jeugdorkesten in Dordrecht, de thuishaven van het DJO.

Dit jaar is het ZJO aan de beurt om de muzikanten van het DJO te ontvangen. De dag wordt gevuld met gezamenlijke podiumrepetities, een lunch, een stadswandeling en een afsluitend diner.
En natuurlijk is er die middag een gezamenlijk officieel concert in de Zeeuwse Concertzaal. Het DJO neemt een deel van het programma voor haar rekening. Het Zeeuws Jeugdorkest zal o.a. de volgende stukken spelen:

• De speciaal voor het orkest door componist Ad de Jong geschreven tango Trabajo Duro
• Gabriella’s song uit de film As it is in heaven

Gezamenlijk wordt door ZJO en DJO ingestudeerd Drie stukken in oude stijl van Gorecki.

gratis entree

Klik hier voor meer informatie over het ZJO


Terug naar overzicht

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!