Totaal overzicht

Glassworlds - Alle pianowerken van Glass


zaterdag 23 September 2017

Philip Glass en de Zeeuwse Concertzaal hebben sinds jaren een warme band. Wij eren deze grootmeester rond zijn tachtigste verjaardag met een twaalfuursmarathon van zijn gehele piano-oeuvre.

Van 11.00 tot 23.00 uur kunt u er getuige van zijn hoe pianist Nicolas Horvath dit huzarenstuk gaat volbrengen. Met een onvoorstelbaar uithoudingsvermogen en een paar Red Bulls speelt hij het gehele repertoire van begin tot eind, zonder enige onderbreking. Horvath is zeer goed bevriend met de componist en de uitvoering zal dan ook qua interpretatie in nauw overleg met Glass plaatsvinden.

Tickethouders kunnen vrijelijk in en uit lopen. Gedurende het concert blijft de bar open voor een drankje en een hapje.

Een unieke gebeurtenis, die u overigens goed kunt combineren met een prettig en eventueel langer verblijf in de stad en die u een vervolg kunt geven met het tweede deel van GlassWorlds: de Hommages aan Glass die de volgende dag in zes uur tijd door Horvath worden gespeeld. Om niet te missen!

 

 

Glassworlds - Hommages aan Glass


zondag 24 September 2017

Philip Glass en de Zeeuwse Concertzaal hebben sinds jaren een warme band. Wij eren deze grootmeester rond zijn tachtigste verjaardag met een zesuursmarathon van hommages die componisten van over de hele wereld voor hem schreven.

Van 12.00 tot 18.00 uur kunt u er getuige van zijn hoe pianist Nicolas Horvath dit huzarenstuk gaat volbrengen. Met een onvoorstelbaar uithoudingsvermogen en een paar Red Bulls speelt Horvath dit gehele repertoire van begin tot eind, zonder enige onderbreking.

Tickethouders kunnen vrijelijk in en uit lopen. Gedurende het concert blijft de bar open voor een drankje en een hapje.

Een unieke gebeurtenis, die u overigens goed kunt combineren met een prettig en eventueel langer verblijf in de stad en die u vooraf kunt laten gaan door het eerste deel van GlassWorlds: het gehele solopiano-oeuvre van Glass, dat de voorafgaande dag in twaalf uur tijd door Horvath wordt gespeeld. Om niet te missen!

Brass 4 Boobs


zondag 08 Oktober 2017

Een bijzonder benefietconcert ten bate van het Borstkankercentrum Zeeland.

‘Na de stilte komt muziek het dichtst bij het zeggen van het onzegbare’
De missie van Brass4BooBs is gebaseerd op bovenstaande uitspraak van de Engelse schrijver Aldous Huxley. Brass4BooBs is een project orkest in Zeeland. De naam zegt het al, muziek maken voor een goed doel, namelijk het onderzoek naar en de (preventieve) behandeling van borstkanker. Brass4Boobs is een fanfareorkest met alleen vrouwelijke muzikanten onder leiding van dirigent Cathy Kotoun. De initiatiefnemers van Brass4BooBs zijn Vivian Dagevos, Sacha van As en Esther Vlieger, die het belangrijk vinden om muziek te maken en daarmee mensen te raken. Juist daar waar woorden vaak tekort schieten. Het idee werd overgenomen uit Engeland, daar bestaat het fenomeen Boobs&Brass. Deze Engelse brassband heeft inmiddels al 162.363 pond kunnen doneren aan een goed doel ten behoeve van borstkanker.

 


Binnenkort

zaterdag 23 September

zondag 24 September

zondag 08 Oktober

eFlyer - Aanmelden

Wilt u ook onze eFlyer ontvangen? Meld u dan nu aan!