Afscheidsconcert Schönberg Kwartet

zondag 01 Februari

Een concert van MuziekPodium Zeeland

 

Entree: 12 /10 euro

Afscheidsconcert Schönberg Kwartetmet muziek van Ravel, Shostakovich en Webern Het Schönberg Kwartet is op het gebied van de hedendaagse muziek een van de pionierende ensembles in Nederland en bestaat in 2009 33 jaar. Ondanks duizend goede redenen om het niet te doen, heeft dit fameuze kwartet besloten er in 2009 een punt achter te zetten. Aan het einde van hun afscheidstour doet het viertal ook Zeeland aan.
Dat lijkt al meer dan voldoende reden om dit concert te bezoeken, om over de muziek nog maar te zwijgen.
Karakteristiek voor de musici van het Schönberg Kwartet (Janneke van der Meer en Wim de Jong - viool, Henk Guittart - altviool en Viola de Hoog - violoncello) is een gemeenschappelijke voorliefde voor de componisten van de Tweede Weense School: Arnold Schönberg, Alban Berg, Anton Webern en Alexander Zemlinsky. Het complete oeuvre voor strijkers van deze vier componisten vormt dan ook de kern van het repertoire en is ook vastgelegd in een monumentale c.d.-productie, die het kwartet nog een Grammy-nomimatie opleverde. Voorts beslaat de programmering van het Schönberg Kwartet een periode uit de muziekgeschiedenis van ruim een eeuw, van Johannes Brahms en Claude Debussy tot en met de allernieuwste muziek, met een sterke vertegenwoordiging van de muziek uit de eerste decennia van de twintigste eeuw.

Op het programma staan het strijkkwartet van Maurice Ravel, het vijftiende strijkkwartet van Dmitri Shostakovich en de ‘Langsamer Satz’ van Anton Webern.

Kijk voor meer informatie en reserveringen op de site van MuziekPodium Zeeland


Terug naar overzicht

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!