Aanmelden voor de e-flyer?

Door hier uw e-mailadres in te vullen ontvangt u periodiek de e-flyer in uw mailbox.

AanmeldenAkoestiek van de Zeeuwse Concertzaal gaat de wereld in!

De alom gewaardeerde akoestiek van de Zeeuwse Concertzaal in Middelburg is vanaf nu in iedere opnamestudio na te bootsen. Dat kan met een speciale software van het hierin gespecialiseerd bedrijf Altiverb.

Een tijd geleden maakte het bedrijf opnamen in onze zaal. Elke gebruiker van het softwarepakket kan nu de galm van de Zeeuwse Concertzaal in virtuele vorm toevoegen aan muziekopnamen. Daarmee is onze zaal opgenomen in de rij wereldberoemde zalen waarover deze galmsoftware beschikt.

Klik op deze link voor een filmpje van Omroep Zeeland over de opname van de akoestiek van onze zaal.

Klik op 'lees'verder' voor enkele plaatjes van deze sofware.
lees verder


woensdag 10 april - 12u36 Deel deze bijdrage op je eigen twitter-pagina

The National Portrait Gallery

Daan van Doorns schilderij van Philip Glass geselecteerd door The National Portrait Gallery in Londen.

Tijdens het eerste bezoek van Philip Glass naar de Zeeuwse Concertzaal, maakt de Middelburgse portretschilder Daan van Doorn foto's van Glass om bij het tweede bezoek een enorm portret te presenteren (klik op het fotootje voor een vergroting van deze presentatie). Het beroemde National Portrait Gallery in Londen organiseert jaarlijks The BP Award. Hiervoor sturen portretschilders van over de gehele wereld portretten in, enkele duizenden portretten worden beoordeeld. Het is het hoogste podium voor portretschilders. De selectie is zeer streng. Uiteindelijk worden 50 schilderijen gekozen en in The NPG ten toon gesteld en later reizen deze schilderijen nog door Engeland. En bij die 50 zit dit jaar het schilderij van Daan van Doorn!!

De Zeeuwse Concertzaal feliciteert Daan met dit ongelofelijke succes!!


woensdag 10 april - 12u27 Deel deze bijdrage op je eigen twitter-paginaPagina:vorige1234567891011121314151617181920212223242526272829303132333435volgende

Bekijk de agenda voor


Binnenkort