De zeeuwse concertzaal

114

Kuijken Ensemble - Eine kleine Nachtmusik van Mozart

entree € 18,50
vrijdag 26 Januari, aanvang 20:00

Mozart componeerde de pianoconcerten nr.11 en nr.14 gedurende de eerste jaren van zijn verblijf in Wenen. Hij organiseerde deze werken zodanig, dat de solopartij van de piano op twee manieren kan worden begeleid: door een gemengde bezetting van blazers/strijkers, een 'volledig orkest' en door een eenvoudig strijkkwartet. Deze laatste versie wordt bij dit concert door het Kuijken Ensemble uitgevoerd, met dien verstande dat de baspartij niet op cello maar op contrabas wordt uitgevoerd. De contrabas is in dit ensemble functioneler, omdat een cello in feite solistisch werkt, zoals in strijkkwartetten. Hierdoor wordt de solopartij van de piano nog onafhankelijker en komt meer tot haar recht… De bekende Eine Kleine Nachtmusik wordt eveneens uitgevoerd door een eenvoudig bezette strijkersgroep van twee violen, altviool en contrabas, geheel in overeenstemming met de traditie bij dergelijke divertimento-muziek. Vaak ook werd in de open lucht gespeeld, bij serenades en op mooie zomeravonden. Door deze minimale bezetting wordt het geheel directer, transparanter en vooral ook levendiger! Tussen de uit te voeren werken door wordt een beknopte geïmproviseerde toelichting gegeven. Dit schept al meteen een aangename band met de luisteraars.

 

114

Lichtbende - Ko met de Vlo

entree € 7,50
zondag 04 Februari, aanvang 15:00

LICHTBENDE - Ko met de Vlo is een familievoorstelling van 50 min. zonder woorden, voor iedereen van 4 tot 104.

 

114

Harry Sacksioni - Once upon a time

entree € 19,50
vrijdag 09 Februari, aanvang 20:00

In zijn nieuwe programma Once upon a Time… laat gitarist Harry Sacksioni zijn instrument spreken via zijn meest geliefde filmmuziek.

114

Codarts - Bach met slagwerk!

entree € 10,00
zaterdag 10 Februari, aanvang 20:00

Een verrassend nieuwe versie van het 5e Brandenburgs concert van Bach door slagwerk met houtblazers. Daarnaast krijgt U nog veel meer spannende werken te horen van klassieke componisten als Jolivet, viñao en Ligeti maar ook  twee speciaal voor dit concert gecomponeerde nieuwe composities die de verschillende onderdelen inhoudelijk met elkaar gaan verbinden.