Orkest !

Natuurlijk vergeten we de traditionele klassieke muziek niet. Ook dit seizoen doen we dit op grootse orkestrale wijze! De titel van de serie dekt de lading. Orkestrale klanken met concerten van o.a. Philharmonie Zuidnederland, Ciconia Strijkorkest, het Nederlands Studenten Kamer Orkest en ons 'eigen' Zeeuws Orkest.


114

Ciconia Consort - Russische Wintersprookjes

entree € 18,50
zondag 17 December, aanvang 15:30

Na twee eerdere succesvolle concerten is het temperamentvolle top strijkorkest Ciconia Consort olv Dick van Gasteren terug in de Zeeuwse Concertzaal. In het kerstconcert 'Russische wintersprookjes' speelt het orkest de indrukwekkende Strijkersserenade van Tsjaikovsky en de sprookjesachtige Schilderijententoonstelling van Moussorgsky.

114

Kuijken Ensemble - Eine kleine Nachtmusik van Mozart

entree € 18,50
vrijdag 26 Januari, aanvang 20:00

Mozart componeerde de pianoconcerten nr.11 en nr.14 gedurende de eerste jaren van zijn verblijf in Wenen. Hij organiseerde deze werken zodanig, dat de solopartij van de piano op twee manieren kan worden begeleid: door een gemengde bezetting van blazers/strijkers, een 'volledig orkest' en door een eenvoudig strijkkwartet. Deze laatste versie wordt bij dit concert door het Kuijken Ensemble uitgevoerd, met dien verstande dat de baspartij niet op cello maar op contrabas wordt uitgevoerd. De contrabas is in dit ensemble functioneler, omdat een cello in feite solistisch werkt, zoals in strijkkwartetten. Hierdoor wordt de solopartij van de piano nog onafhankelijker en komt meer tot haar recht… De bekende Eine Kleine Nachtmusik wordt eveneens uitgevoerd door een eenvoudig bezette strijkersgroep van twee violen, altviool en contrabas, geheel in overeenstemming met de traditie bij dergelijke divertimento-muziek. Vaak ook werd in de open lucht gespeeld, bij serenades en op mooie zomeravonden. Door deze minimale bezetting wordt het geheel directer, transparanter en vooral ook levendiger! Tussen de uit te voeren werken door wordt een beknopte geïmproviseerde toelichting gegeven. Dit schept al meteen een aangename band met de luisteraars.

 

Philharmonie Zuidnederland - Barmhartigheid volgens Pergolesi

entree € 26,00
zondag 03 Juni, aanvang 15:00

In de barokke periode schreven Vivaldi en Bach de meest oorstrelende muziek. Maar ook tijdgenoten als Pergolesi en Telemann schreven meesterwerken die onder specialist Jos van Veldhoven optimaal tot hun recht komen. Let daarbij vooral op Pergolesi’s Stabat Mater, een van de allermooiste staaltjes muzikale barmhartigheid.

eFlyer - Aanmelden

Wilt u ook onze eFlyer ontvangen? Meld u dan nu aan!