De Oversteek

In de serie De Oversteek heft de Zeeuwse Concertzaal muzikale grenzen op. Een groeiende groep concertbezoekers luistert zowel naar Bach als naar Bløf, houdt van Purcell en van Piazolla en schakelt moeiteloos over van Ravel naar - dé popgroep van dit moment - Radiohead. Ook bij veel hedendaagse componisten worden grenzen geslecht. Als stamvaders van deze generatie musici zijn componisten als Philip Glass, Steve Reich, en Arvo Pärt aan te duiden, direct gevolgd door componisten als Yann Tiersen, Michael Nyman en Wim Mertens. Hun muziek zocht en hervond het contact met het publiek.

In vorige edities van De Oversteek trokken de concerten volle zalen. We zijn er van overtuigd dat dit ook komend seizoen weer gaat gebeuren.

Laat u verrassen door bijvoorbeeld sterharpiste Lavinia Meijer, meesterbandoneonist Carel Kraayenhof , de Wiener Kammersymphonie, het Re-Orchestra, het Aurelia Saxofoon Kwartet, de veelzijdige pianist Michiel Borstlap, de warmbloedige Grupo del Sur en de wonderbaarlijke herrijzenis van het Xenakis Ensemble.


Herdenkingsconcert 'De Vergelding' met Jan Brokken

entree € 15,00
vrijdag 04 Mei, aanvang 20:45

Concertlezing met schrijver Jan Brokken, fluitiste Eleonore Pameijer en pianist Marcel Worms. Jan Brokken zal vertellen over zijn boek 'de Vergelding' (2013). Passages uit het boek worden afgewisseld met werk van joodse en andere componisten uit het interbellum (Johanna Bordewijk-Roepman, Leo Smit, Dick Kattenburg).Net als de geschiedenis van Rhoon tijdens de oorlog zijn ook deze werken vele tientallen jaren verborgen gebleven.

eFlyer - Aanmelden

Wilt u ook onze eFlyer ontvangen? Meld u dan nu aan!