De Oversteek

In de serie De Oversteek heft de Zeeuwse Concertzaal muzikale grenzen op. Een groeiende groep concertbezoekers luistert zowel naar Bach als naar Bløf, houdt van Purcell en van Piazolla en schakelt moeiteloos over van Ravel naar - dé popgroep van dit moment - Radiohead. Ook bij veel hedendaagse componisten worden grenzen geslecht. Als stamvaders van deze generatie musici zijn componisten als Philip Glass, Steve Reich, en Arvo Pärt aan te duiden, direct gevolgd door componisten als Yann Tiersen, Michael Nyman en Wim Mertens. Hun muziek zocht en hervond het contact met het publiek.

In vorige edities van De Oversteek trokken de concerten volle zalen. We zijn er van overtuigd dat dit ook komend seizoen weer gaat gebeuren.

Laat u verrassen door bijvoorbeeld sterharpiste Lavinia Meijer, meesterbandoneonist Carel Kraayenhof , de Wiener Kammersymphonie, het Re-Orchestra, het Aurelia Saxofoon Kwartet, de veelzijdige pianist Michiel Borstlap, de warmbloedige Grupo del Sur en de wonderbaarlijke herrijzenis van het Xenakis Ensemble.


114

Van de Levant naar de Lage Landen - Rima Khcheich, Maarten Ornstein & Mike Fentross

entree € 10,00
woensdag 27 December, aanvang 20:00

DIT CONCERT GAAT NU NIET DOOR. WE KIJKEN NAAR EEN DATUM IN HET NIEUWE SEIZOEN.

Muziek die heel letterlijk over grenzen kijkt. Een jazz musicus, een Arabische zangeres en een barokmusicus zijn verenigd in hun liefde voor muziek. Klarinettist Maarten Ornstein, theorbe-bespeler Mike Fentross en de Libanese zangeres Rima Khcheich halen het beste in zichzelf naar boven in hun nieuwe trio.

 

 

114

Herbergen Live

entree € 15,00
donderdag 11 Januari, aanvang 20:00

Wat hebben Broeder Dieleman, VanDryver, Peter Slager en Douwe Eisenga gemeen? Ze wonen alle vier in Middelburg en ze zijn alle vier bevriend met Pim van de Werken uit Utrecht! Dit heuglijke feit vinden zij genoeg reden om 2018 te beginnen met een gezamenlijk concert. Het belooft een bijzondere avond te worden in ‘Jools Holland-setting’: om beurten een onversterkt liedje spelen tussen het publiek op het podium van de Zeeuwse Concertzaal.

114

Lavinia Meijer & Feico Deutekom

entree € 18,50
zaterdag 13 Januari, aanvang 20:00

Wie harp zegt, zegt Lavinia Meijer. Ze behoort tot de beste harpisten ter wereld. Grote componisten zoals Philip Glass bewonderen de manier waarop zij repertoire naar de harp weet te vertalen dat oorspronkelijk niet voor de harp werd geschreven. Zij werkt in dit programma samen met pianist Feico Deutekom die met zijn Attacca Ensemble voor indrukwekkende muzikale momenten in Middelburg zorgde. Al jaren treden zij beiden samen op bij concerten die Philip Glass in Nederland geeft. Onlangs maakten Lavinia en Feico een programma met muziek die zij speciaal voor harp én piano bewerkten. En natuurlijk is daar muziek van Philip Glass bij, o.a. uit de bloedstollende horrorfilm Candyman, maar ook werk van Meredith Monk en filmmuziek van Michael Nyman (The Piano) en Yann Tiersen (Amélie). Keer op keer weten Lavinia en Feico het publiek weer te verrassen met door hen zelf 'vertaalde' muziek, waarin de harp en de piano tot een schitterend samenspel komen!

 

 

 

 

 

 

Herdenkingsconcert 'De Vergelding' met Jan Brokken

entree € 15,00
vrijdag 04 Mei, aanvang 20:45

Concertlezing met schrijver Jan Brokken, fluitiste Eleonore Pameijer en pianist Marcel Worms. Jan Brokken zal vertellen over zijn boek 'de Vergelding' (2013). Passages uit het boek worden afgewisseld met werk van joodse en andere componisten uit het interbellum (Johanna Bordewijk-Roepman, Leo Smit, Dick Kattenburg).Net als de geschiedenis van Rhoon tijdens de oorlog zijn ook deze werken vele tientallen jaren verborgen gebleven.

eFlyer - Aanmelden

Wilt u ook onze eFlyer ontvangen? Meld u dan nu aan!