Agenda van Januari

114

Herbergen Live

entree € 15,00
donderdag 11 Januari, aanvang 20:00

Wat hebben Broeder Dieleman, VanDryver, Peter Slager en Douwe Eisenga gemeen? Ze wonen alle vier in Middelburg en ze zijn alle vier bevriend met Pim van de Werken uit Utrecht! Dit heuglijke feit vinden zij genoeg reden om 2018 te beginnen met een gezamenlijk concert. Het belooft een bijzondere avond te worden in ‘Jools Holland-setting’: om beurten een onversterkt liedje spelen tussen het publiek op het podium van de Zeeuwse Concertzaal.

114

Lavinia Meijer & Feico Deutekom

entree € 18,50
zaterdag 13 Januari, aanvang 20:00

Wie harp zegt, zegt Lavinia Meijer. Ze behoort tot de beste harpisten ter wereld. Grote componisten zoals Philip Glass bewonderen de manier waarop zij repertoire naar de harp weet te vertalen dat oorspronkelijk niet voor de harp werd geschreven. Zij werkt in dit programma samen met pianist Feico Deutekom die met zijn Attacca Ensemble voor indrukwekkende muzikale momenten in Middelburg zorgde. Al jaren treden zij beiden samen op bij concerten die Philip Glass in Nederland geeft. Onlangs maakten Lavinia en Feico een programma met muziek die zij speciaal voor harp én piano bewerkten. En natuurlijk is daar muziek van Philip Glass bij, o.a. uit de bloedstollende horrorfilm Candyman, maar ook werk van Meredith Monk en filmmuziek van Michael Nyman (The Piano) en Yann Tiersen (Amélie). Keer op keer weten Lavinia en Feico het publiek weer te verrassen met door hen zelf 'vertaalde' muziek, waarin de harp en de piano tot een schitterend samenspel komen!

 

 

 

 

 

 

114

Kuijken Ensemble - Eine kleine Nachtmusik van Mozart

entree € 18,50
vrijdag 26 Januari, aanvang 20:00

Mozart componeerde de pianoconcerten nr.11 en nr.14 gedurende de eerste jaren van zijn verblijf in Wenen. Hij organiseerde deze werken zodanig, dat de solopartij van de piano op twee manieren kan worden begeleid: door een gemengde bezetting van blazers/strijkers, een 'volledig orkest' en door een eenvoudig strijkkwartet. Deze laatste versie wordt bij dit concert door het Kuijken Ensemble uitgevoerd, met dien verstande dat de baspartij niet op cello maar op contrabas wordt uitgevoerd. De contrabas is in dit ensemble functioneler, omdat een cello in feite solistisch werkt, zoals in strijkkwartetten. Hierdoor wordt de solopartij van de piano nog onafhankelijker en komt meer tot haar recht… De bekende Eine Kleine Nachtmusik wordt eveneens uitgevoerd door een eenvoudig bezette strijkersgroep van twee violen, altviool en contrabas, geheel in overeenstemming met de traditie bij dergelijke divertimento-muziek. Vaak ook werd in de open lucht gespeeld, bij serenades en op mooie zomeravonden. Door deze minimale bezetting wordt het geheel directer, transparanter en vooral ook levendiger! Tussen de uit te voeren werken door wordt een beknopte geïmproviseerde toelichting gegeven. Dit schept al meteen een aangename band met de luisteraars.

 

eFlyer - Aanmelden

Wilt u ook onze eFlyer ontvangen? Meld u dan nu aan!