Agenda van September

114

Glassworlds - Alle pianowerken van Glass

entree € 20,00
zaterdag 23 September, aanvang 11:00

Philip Glass en de Zeeuwse Concertzaal hebben sinds jaren een warme band. Wij eren deze grootmeester rond zijn tachtigste verjaardag met een twaalfuursmarathon van zijn gehele piano-oeuvre.

Van 11.00 tot 23.00 uur kunt u er getuige van zijn hoe pianist Nicolas Horvath dit huzarenstuk gaat volbrengen. Met een onvoorstelbaar uithoudingsvermogen en een paar Red Bulls speelt hij het gehele repertoire van begin tot eind, zonder enige onderbreking. Horvath is zeer goed bevriend met de componist en de uitvoering zal dan ook qua interpretatie in nauw overleg met Glass plaatsvinden.

Tickethouders kunnen vrijelijk in en uit lopen. Gedurende het concert blijft de bar open voor een drankje en een hapje.

Een unieke gebeurtenis, die u overigens goed kunt combineren met een prettig en eventueel langer verblijf in de stad en die u een vervolg kunt geven met het tweede deel van GlassWorlds: de Hommages aan Glass die de volgende dag in zes uur tijd door Horvath worden gespeeld. Om niet te missen!

 

 

114

Glassworlds - Hommages aan Glass

entree € 10,00
zondag 24 September, aanvang 12:00

Philip Glass en de Zeeuwse Concertzaal hebben sinds jaren een warme band. Wij eren deze grootmeester rond zijn tachtigste verjaardag met een zesuursmarathon van hommages die componisten van over de hele wereld voor hem schreven.

Van 12.00 tot 18.00 uur kunt u er getuige van zijn hoe pianist Nicolas Horvath dit huzarenstuk gaat volbrengen. Met een onvoorstelbaar uithoudingsvermogen en een paar Red Bulls speelt Horvath dit gehele repertoire van begin tot eind, zonder enige onderbreking.

Tickethouders kunnen vrijelijk in en uit lopen. Gedurende het concert blijft de bar open voor een drankje en een hapje.

Een unieke gebeurtenis, die u overigens goed kunt combineren met een prettig en eventueel langer verblijf in de stad en die u vooraf kunt laten gaan door het eerste deel van GlassWorlds: het gehele solopiano-oeuvre van Glass, dat de voorafgaande dag in twaalf uur tijd door Horvath wordt gespeeld. Om niet te missen!

Binnenkort

zaterdag 23 September

zondag 24 September

zondag 08 Oktober

eFlyer - Aanmelden

Wilt u ook onze eFlyer ontvangen? Meld u dan nu aan!